Καλάθι αγορών
  ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:  23510 36700 | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Όλα τα κοσμήματα ανεξαρτήτως κόστους, χρειάζονται  προσεκτική συντήρηση, αλλά και χρήση. Είναι χαρακτηριστικό, πως αν κάποιο από αυτά έχει έντονη συναισθηματική αξία για εμάς, νομίζουμε πως έχουμε χάσει ένα σημαντικό κομμάτι, αν υποστεί κάποια φθορά. Επειδή όμως είμαστε άνθρωποι, και ατυχήματα συμβαίνουν, στο εργαστήριο κοσμημάτων Goldsmith υπάρχουν έμπειροι τεχνικοί, που αναλαμβάνουν να επιδιορθώσουν, και να επαναφέρουν το κόσμημά σας στην αρχική του κατάσταση και λάμψη! 

Κόστος επισκευής

Για να γίνει η όλη διαδικασία πιο εύκολη για εσάς, αλλά και για να έχουν οι άνθρωποι του εργαστηρίου καλύτερη εικόνα της κατάστασης του κοσμήματός σας, προτείνεται να μας στείλετε πρώτα φωτογραφίες, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει μία πρώτη εκτίμηση της ζημίας και της επιδιόρθωσης που πρέπει να εφαρμοστεί. Στη συνέχεια, αφού ενημερωθείτε σχετικά με το αν επιδέχεται επιδιόρθωση το κόσμημά σας, θα πρέπει να το αποστείλετε στο εργαστήριο με τη μεταφορική εταιρεία και τον τρόπο που θα σας υποδείξουμε. 

*Μεταφορικά έξοδα: 4€ αποστολή-παραλαβή (+2€ για πληρωμή με αντικαταβολή)

Δείγμα επισκευής

Πριν Μετά

Έχω κοσμήματα για επισκευή

Αν το κόσμημά σας έσπασε, τότε στις περισσότερες των περιπτώσεων, μπορούμε να το επιδιορθώσουμε. Η κόλληση κοσμημάτων γίνεται με δύο τρόπους:

  1. Κόλληση με φλόγιστρο και ασημοκόλληση ή χρυσοκόλληση, ανάλογα με το μέταλλο του κοσμήματός σας. Αυτός ο  τρόπος επιλέγεται για κοσμήματα πιο ανθεκτικά, τα οποία έχουν λίγες ή καθόλου πέτρες. Μετά την κόλληση, το κόσμημα λουστράρεται πάλι, και έτσι η επιδιόρθωση δεν φαίνεται.
  2. Κόλληση με λέιζερ. Επειδή το λέιζερ δεν ανεβάζει τη θερμοκρασία του κοσμήματος, επιλέγουμε αυτόν τον τρόπο για κοσμήματα ευαίσθητα, με πέτρες που είναι επικίνδυνο να σπάσουν λόγω θερμοκρασίας, ή με χρώματα που αλλοιώνονται εύκολα. Όπως και στην κόλληση με φλόγιστρο, το κόσμημα λουστράρεται, και το σημείο επιδιόρθωσης δεν είναι εμφανές.

Τα ασημένια κοσμήματα, με τον καιρό χάνουν την επιμετάλλωση τους, και μπορεί να εμφανίσουν μαύρα στίγματα. Στα χρυσά κοσμήματα, η αλλοίωση του χρώματος είναι συνήθως επιφανειακή. Και στις δύο περιπτώσεις, η επαφή του κοσμήματος με χημικά όπως κολώνιες, καλλυντικές ή φαρμακευτικές κρέμες (ειδικά όσες περιέχουν ψευδάργυρο), σκληρά καθαριστικά και απορρυπαντικά ή αντισηπτικά, είναι δυνατόν να επηρεάσει και να φθείρει το φινίρισμά τους. Το ph του ιδρώτα νας μπορεί επίσης να προκαλέσει τη παρουσία στιγμάτων στο κόσμημά σας.
Η διαδικασία που ακολουθείται για την επιδιόρθωση είναι απλή:
        1. Το κόσμημα καθαρίζεται με μία ειδική βούρτσα.
        2. Αφαιρούνται τα υπολείμματα και αν χρειαστεί γίνεται επιμετάλλωση.
Έτσι, το κόσμημά σας θα λάμπει σαν καινούριο!

Οι πέτρες των ασημένιων κοσμημάτων, με την χρήση μπορεί να ξεκολλήσουν και να φύγουν από την θέση τους. Στα γνήσια, χρυσά κοσμήματα, δεν είναι απλώς κολλημένες, αλλά στερεωμένες με μία τεχνική η οποία ονομάζεται κάρφωμα, και δεν επιτρέπει στις πέτρες να φύγουν από το κόσμημα χωρίς αυτό να πιεστεί, να πέσει, ή να χτυπηθεί. Σε κάθε περίπτωση, την επισκευή αναλαμβάνει ο καρφωτής, ο οποίος μπορεί να τοποθετήσει την πέτρα στην αρχική της θέση ή ακόμα και να στερεώσει πέτρες που φαίνεται ότι έχουν πολλές πιθανότητες να φύγουν.

Σε περίπτωση που σε κάποιο κόσμημά έχει ασκηθεί μεγάλη πίεση, ή έχει χτυπήσει σε σκληρή επιφάνεια, μπορεί να προκληθεί αλλοίωση στο σχήμα του.

Αυτού του είδους τα “ατυχήματα” συμβαίνουν συχνότερα σε δαχτυλίδια και σε σταθερά βραχιόλια. Όταν το κόσμημα είναι μασίφ (γεμάτο), η επαναφορά του σχήματός του, είναι μία σχετικά απλή διαδικασία. Το κόσμημα μπαίνει σε ένα καλούπι αντίστοιχου σχήματος και ξαναπαίρνει την αρχική του φόρμα.
Η επαναφορά σχήματος, είναι σχεδόν αδύνατη στα κοσμήματα τα οποία είναι κούφια.

Είναι συχνό φαινόμενο, είτε με τη πάροδο του χρόνου, είτε λόγω αυξομείωσης βάρους, ή λόγω κατακράτησης ή έλλειψης υγρών να αισθάνεστε ότι τα δαχτυλίδια, σας “στενεύουν” ή είναι μεγαλύτερα από το μέγεθός σας.

Στένεμα δαχτυλιδιού
Αν το δαχτυλίδι σας είναι μέχρι και 2 νούμερα μεγαλύτερο, τότε οι τεχνικοί μας θα το κόψουν, θα αφαιρέσουν το κομμάτι που περισσεύει και θα το κολλήσουν ξανά, χωρίς να είναι εμφανής η επιδιόρθωση.

Μεγέθυνση δαχτυλιδιού
Η διαδικασία αύξησης μεγέθους του δαχτυλιδιού είναι λίγο πιο πολύπλοκη. Αν πρόκειται για μικρή αύξηση, της τάξης του μισού νούμερου, τότε μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνική του τεντώματος που δεν προϋποθέτει κόψιμο. Αν όμως, πρέπει να μεγαλώσει η περίμετρος περισσότερο, τότε το δαχτυλίδι θα πρέπει να κοπεί, και στη συνέχεια να προστεθεί επιπλέον υλικό, για να καλυφθεί το κενό.

Επισκευή κοσμημάτων

Τα κοσμήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορούν να επισκευαστούν είναι:

  • Ολικώς κατεστραμμένα κοσμήματα.
  • Τσαλακωμένα και κούφια.
  • Με μεγάλο βαθμό φθοράς λόγω παλαιότητας.

Φόρμα επικοινωνίας

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.

Συχνές ερωτήσεις

Αν το κόσμημά σας επιδέχεται επισκευή, φυσικά και αξίζει! Είτε πρόκειται για ακριβό κόσμημα, που δύσκολα ξανά-αγοράζεται είτε για κόσμημά που σημαίνει πολλά για εσάς, η αξία του είναι ανεκτίμητη, και σίγουρα αξίζει μια ανανέωση.

Αφότου το κόσμημα φτάσει στα χέρια μας, οι έμπειροι τεχνικοί θα αναλάβουν άμεσα την επιδιόρθωσή του. Ενδεικτικά οι χρόνοι επισκευής και επαναποστολής (ανάλογα βέβαια την περίπτωση ζημίας) είναι 1-3 εργάσιμες ημέρες.

Το εργαστήριο κοσμημάτων Goldsmith, παρέχει τη δυνατότητα απόσυρσης κοσμημάτων. Αυτό σημαίνει, πως μπορείτε να μας φέρετε το παλιό σας κόσμημα, και εμείς, λιώνοντάς το, θα χρησιμοποιήσουμε το ίδιο μέταλλο για να δημιουργήσουμε εκ νέου, ένα ολοκαίνουργιο κόσμημα που επιθυμείτε!

Για εμάς στο Goldsmith, το “κόσμημα” αποτελεί πάθος. Τα 40+ χρόνια εμπειρίας, μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε αλλά και να φροντίσουμε το κόσμημά σας όπως του αξίζει. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη φροντίδα ή την επισκευή των κοσμημάτων σας, επικοινωνήστε μαζί μας. 

Γρήγορη παράδοση

1-3 εργάσιμες ημέρες

Δωρεάν αντικαταβολή

Σε παραγγελίες άνω των 40€

Εγγύηση ποιότητας

Του εργαστηρίου μας

100% Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa