Καλάθι αγορών
  ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ:  23510 36700 | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οδηγός αγοράς βαπτιστικού σταυρού

Οδηγός αγοράς βαπτιστικού σταυρού

Η βάφτιση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μέρες της θρησκευτικής ζωής ενός ανθρώπου. Εξαιτίας του συμβολισμού του, ο βαπτιστικός σταυρός αποτελεί συχνά μια πρόκληση για τον ανάδοχο. Κάθε νονά και νονός πρέπει να επιλέξει ένα κόσμημα που το βαφτιστήρι θα φοράει ίσως για όλη του τη ζωή.

Εάν ετοιμάζεστε να γίνεται νονός ή νονά, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα την αναζήτηση του τέλειου βαπτιστικού σταυρού. Παρακάτω, θα μάθετε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας, θα βρείτε την επιλογή που σας ταιριάζει  στο εργαστήριο κοσμημάτων Goldsmith.

Κόστος βαπτιστικού σταυρού

  • Καράτια

Αρχικά, θα πρέπει ν’ αποφασίσετε το κράμα του σταυρού. Συνήθως, οι περισσότεροι νονοί επιλέγουν βαπτιστικούς σταυρούς 14 ή 18 καρατίων. Και στις δύο περιπτώσεις, το κόσμημα είναι πολύτιμο αφού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε χρυσό. Η βασική τους διαφορά είναι ότι όσο λιγότερος χρυσός υπάρχει στο κράμα, τόσο πιο ανθεκτικός θα είναι ο σταυρός. Έτσι, εάν γνωρίζετε ότι η μαμά θα φοράει το σταυρό στο παιδί καθημερινά, τότε τα 14 καράτια ίσως είναι πιο πρακτικά. Εάν πάλι ψάχνετε για έναν σταυρό μέγιστης αξίας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε σταυρό 18 καρατίων.

  • Μέγεθος

Το μέγεθος είναι ένα βασικό στοιχείο που επηρεάζει την πρακτικότητα του κοσμήματος. Ένας μεγάλος σταυρός είναι πολύ εντυπωσιακός. Ωστόσο, δεν είναι βολικός για καθημερινή χρήση. Αντιθέτως, ένα μικρό σταυρουδάκι μπορεί να φορεθεί εύκολα καθώς δεν εμποδίζει τις κινήσεις. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πως όλο και περισσότεροι νονοί επιλέγουν μικρούς σταυρούς που μπορούν να φορεθούν για πολλά χρόνια.

  • Σχέδιο

Το σχέδιο του σταυρού έχει να κάνει τόσο με το φύλο του παιδιού όσο και με το γούστο σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε κλασικά και minimal σχέδια που ταιριάζουν και στα δύο φύλα. Ακόμα, υπάρχουν διακοσμημένοι σταυροί με στοιχεία που ταιριάζουν σε κορίτσια και άλλα που είναι ιδανικά για αγόρια. Επιπλέον υπάρχουν και μοντέρνα σχέδια που δε θυμίζουν σε τίποτα τους βαπτιστικούς σταυρούς του παρελθόντος. Ωστόσο, θυμηθείτε πως πρόκειται για ένα κόσμημα που το παιδί θα έχει για μια ζωή, κι έτσι, το σχέδιο θα πρέπει να είναι διαχρονικό.

  • Χρώμα

Όπως σε όλα τα κοσμήματα, έτσι και οι βαπτιστικοί σταυροί κατασκευάζονται σε χρυσό, λευκό ή ροζ χρωματισμό. Σε ό,τι αφορά το χρώμα, δεν έχετε κάποιο περιορισμό, αν και το ροζ χρυσό είναι πιο συνηθισμένο στους σταυρούς για τα κορίτσια. Ακόμα, υπάρχουν πολλά σχέδια που συνδυάζουν το χρυσό και το λευκό, δημιουργώντας ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

  • Φινίρισμα

Η τελική επεξεργασία του σταυρού επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή του. Εάν θέλετε ένα διακριτικό κόσμημα, τότε μπορείτε να βρείτε έναν σταυρό με ματ φινίρισμα. Αντιθέτως, ένα κόσμημα με γυαλιστερή επιφάνεια είναι πιο εντυπωσιακό. Φυσικά, υπάρχουν και σχέδια που συνδυάζουν τις διαφορετικές επιφάνειες για να δώσουν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

  • Αλυσίδα

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της επιλογής του βαπτιστικού σταυρού είναι η αλυσίδα. Καλό θα ήταν να μελετήσετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, έτσι ώστε να κάνετε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό σταυρού και αλυσίδας. Πριν επιλέξετε μία, συγκρίνετε την απόχρωσή τους καθώς θα πρέπει να είναι η ίδια. Ακόμα, μια καλή συμβουλή είναι να επιλέξετε μια αλυσίδα που έχει τα ίδια καράτια με το σταυρό.

Στο εργαστήριο κοσμημάτων Goldsmith, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από βαπτιστικούς σταυρούς για κορίτσια και αγόρια. Επιλέξτε το τέλειο κόσμημα γι’ αυτή τη σημαντική στιγμή του παιδιού, χαρίζοντάς του κάτι που θα του μείνει για μια ζωή.

Γρήγορη παράδοση

1-3 εργάσιμες ημέρες

Δωρεάν αντικαταβολή

Σε παραγγελίες άνω των 40€

Εγγύηση ποιότητας

Του εργαστηρίου μας

100% Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa